Kunstgruppen besøkte Benno Treiber i Pinso

Kunstgruppen besøkte Benno Treiber i Pinso

13.10.21 12:42 av Margrit Aschim

De fleste av oss vandrende Nordmenn har kjørt den svingende veien opp på baksiden av Berniafjellet for å gå på tur. Og har også kjørt forbi Pinso. Den lille plassen har en Eremita "Santa Barbara ", en gammel skolebygning og tre, fire boliger. Bygningen rett ved siden av kirken er atelier og bosted til kunstneren Benno Treiber. Han har også et galleri i gamlebyen i Altea, like ved kirkeplassen "casa de los pajaros".

Les mer
Spanske oster

Spanske oster

30.01.21 00:00 av Bjørn Væthe

Spanske oster er mer enn Manchego! Spennet i osteuniverset går fra nesten smakløse, ferske oster til sinte blåmuggoster. Fargene går fra hvit til alle nyanser av gult, til rødt og blått. Konsistensen kan være nesten rennende som i smøreoster til harde typer som parmesan. Og noen er hullete. Men, én ting har alle ostene til felles: De er laget av melk.

Les mer
Historien om "Caga Tió"

Historien om "Caga Tió"

20.12.20 12:14 av Bjørn Væthe

Gamle ‎‎Caga Tió‎‎ er en av de mest etterlengtede gjestene i hus over hele Catalonia og Aragon rundt juletider. Denne muntre karakteren er kjent for sin generøsitet overfor små barn, og tilbyr dem gaver og godbiter - til tross for deres dårlige behandling av ham. Den beste måten å få Caga Tió til å bære sine belønninger er nemlig ved å slå ham med en pinne.

Les mer
Nostalgi: VinoGastro-tur Jerez Februar 2009

Nostalgi: VinoGastro-tur Jerez Februar 2009

02.12.20 16:37 av Bjørn Væthe

I februar 2009 var vi på VinoGastro's første langtur (utenom Almagro), til Jerez, der vi besøkte Bodegas Rey Fernando de Castilla som eies av nordmannen Jan Pettersen. Turen gikk over fjellet til Granada (overnatting), så besøk på Alhambra, deretter lunsj i Antequera før vi ankom Jerez. På tilbaketuren overnattet vi i "hulehotell" i Guadix. En heller kald fornøyelse på denne årstiden!

Les mer