Klubben er åpen man-tors 10.00-14.00, fre 10.00-15.00! Velkommen!                  -                  Ønsker du å bli medlem?                                      Aktuelt fra vårt distrikt i Spania:  

Spanske oster

Spanske oster

Spanske oster er mer enn Manchego! Spennet i osteuniverset går fra nesten smakløse, ferske oster til sinte blåmuggoster. Fargene går fra hvit til alle nyanser av gult, til rødt og blått. Konsistensen kan være nesten rennende som i smøreoster til harde typer som parmesan. Og noen er hullete. Men, én ting har alle ostene til felles: De er laget av melk.

Les mer
Historien om "Caga Tió"

Historien om "Caga Tió"

Gamle ‎‎Caga Tió‎‎ er en av de mest etterlengtede gjestene i hus over hele Catalonia og Aragon rundt juletider. Denne muntre karakteren er kjent for sin generøsitet overfor små barn, og tilbyr dem gaver og godbiter - til tross for deres dårlige behandling av ham. Den beste måten å få Caga Tió til å bære sine belønninger er nemlig ved å slå ham med en pinne.

Les mer
Spansk julemat og juletradisjoner

Spansk julemat og juletradisjoner

Julematen og juletradisjonene i Spania er ganske så forskjellige fra i Norge. I denne artikkelen prøver vi å gi en oversikt over hvilke juletradisjoner som er vanlige i Spania (og litt uvanlige), samt hva spanjoler spiser og drikker i julen.

Les mer
Nostalgi: VinoGastro-tur Jerez Februar 2009

Nostalgi: VinoGastro-tur Jerez Februar 2009

I februar 2009 var vi på VinoGastro's første langtur (utenom Almagro), til Jerez, der vi besøkte Bodegas Rey Fernando de Castilla som eies av nordmannen Jan Pettersen. Turen gikk over fjellet til Granada (overnatting), så besøk på Alhambra, deretter lunsj i Antequera før vi ankom Jerez. På tilbaketuren overnattet vi i "hulehotell" i Guadix. En heller kald fornøyelse på denne årstiden!

Les mer

Ovenfor ser dere noen bilder fra noen av Klubbens turer og arrangementer. Klikk her for å se dem i større format.

 Hvor er vi: