Spanskkurs høsten 2022

Spanskkurs høsten 2022

26.09.22 01:00 av Reidun Elisabeth Teigen

Da er tiden inne for å ta fatt igjen på å lære seg spansk. Spanskkursene fortsetter med Pilar Espes som lærer. Pilar er en kommunikativ og livlig lærer, som legger sin sjel i å undervise i spansk språk og kultur, og hun har lang erfaring i å undervise både nordmenn og andre nasjonaliteter. Undervisningen skjer i klubbens lokaler. Påmelding er direkte til Pilar, og du kan sende henne en e-post til pilarespes@hotmail.com. Om du er ny elev vil hun gi deg en nivåtest for å finne ut hvilket nivå som er riktig for deg.

Les mer
SESONGSTART I KUNSTGRUPPEN

SESONGSTART I KUNSTGRUPPEN

20.09.22 11:33 av Reidun Elisabeth Teigen

Først av alt vil vi anbefale sterkt at dere går innom og ser på den mangfoldige kollektivutstillingen som kommer til å henge ut september. Mange flotte uttrykk og teknikker, også foto. Ikke dumt å kjøpe en liten julepresang kanskje? Siste torsdag i september, 29. september 2022, er det planlagt høstens første vernissasje klokka 13.00 med akvareller av Helen Maudal. Samme dag holder vi høstens første medlemsmøte ca klokka 13.45. Bente Halvorsen skal holde en mini workshop om «Krakelering». Fra onsdag 5. oktober klokka 15.00 starter vi opp med «mal med oss». Ta gjerne med en venn! Vi trenger flere medlemmer. En gang i oktober blir det mal med oss i det fri hjemme hos Therese. Vi kommer tilbake til dato og tid.

Les mer
Yoga starter onsdag 7. september

Yoga starter onsdag 7. september

05.09.22 11:41 av Reidun Elisabeth Teigen

Klubbens Yogainstruktør Henriette starter opp igjen med sine populære Yogatimer fra onsdag 7. september. Hun ønsker ❤️lig velkommen på matta eller på stol. Nye som gamle, erfarende som uerfarende. Gleder meg til vi ses✨ Onsdager Kl. 10.30-11.30/45, bring med din egen matte Kl. 12.00-12.45, stolyoga GRATIS for alle medlemmer av klubben

Les mer
Kunstgruppen besøkte Benno Treiber i Pinso

Kunstgruppen besøkte Benno Treiber i Pinso

13.10.21 12:42 av Margrit Aschim

De fleste av oss vandrende Nordmenn har kjørt den svingende veien opp på baksiden av Berniafjellet for å gå på tur. Og har også kjørt forbi Pinso. Den lille plassen har en Eremita "Santa Barbara ", en gammel skolebygning og tre, fire boliger. Bygningen rett ved siden av kirken er atelier og bosted til kunstneren Benno Treiber. Han har også et galleri i gamlebyen i Altea, like ved kirkeplassen "casa de los pajaros".

Les mer
Spanske oster

Spanske oster

30.01.21 00:00 av Bjørn Væthe

Spanske oster er mer enn Manchego! Spennet i osteuniverset går fra nesten smakløse, ferske oster til sinte blåmuggoster. Fargene går fra hvit til alle nyanser av gult, til rødt og blått. Konsistensen kan være nesten rennende som i smøreoster til harde typer som parmesan. Og noen er hullete. Men, én ting har alle ostene til felles: De er laget av melk.

Les mer
Historien om "Caga Tió"

Historien om "Caga Tió"

20.12.20 12:14 av Bjørn Væthe

Gamle ‎‎Caga Tió‎‎ er en av de mest etterlengtede gjestene i hus over hele Catalonia og Aragon rundt juletider. Denne muntre karakteren er kjent for sin generøsitet overfor små barn, og tilbyr dem gaver og godbiter - til tross for deres dårlige behandling av ham. Den beste måten å få Caga Tió til å bære sine belønninger er nemlig ved å slå ham med en pinne.

Les mer
Nostalgi: VinoGastro-tur Jerez Februar 2009

Nostalgi: VinoGastro-tur Jerez Februar 2009

02.12.20 16:37 av Bjørn Væthe

I februar 2009 var vi på VinoGastro's første langtur (utenom Almagro), til Jerez, der vi besøkte Bodegas Rey Fernando de Castilla som eies av nordmannen Jan Pettersen. Turen gikk over fjellet til Granada (overnatting), så besøk på Alhambra, deretter lunsj i Antequera før vi ankom Jerez. På tilbaketuren overnattet vi i "hulehotell" i Guadix. En heller kald fornøyelse på denne årstiden!

Les mer