Nyhetsbrev Desember 2023
02.12.23 17:32 av Bjørn Væthe
Nyhetsbrev Desember 2023. Informasjonsmøte med Klubbvertene, Klubben var representert på Dia Internacional, Historiegruppen, Fotturene.
02.12.23 17:32 av Bjørn Væthe
Nyhetsbrev Desember 2023. Informasjonsmøte med Klubbvertene, Klubben var representert på Dia Internacional, Historiegruppen, Fotturene.
15.09.23 10:12 av Bjørn Væthe
Reidun går av med pensjon 31. oktober. Presentasjon av vår nye kontormedarbeider: Ana Maria Tortosa begynner 2. oktober.
23.04.23 18:15 av Hans Svedbergh
En befrielseskamp som varte fra 711 til 1614! Foredrag av Hans Svedbergh i Historiegruppen 20. april 2023
30.12.21 13:25 av Bjørn Væthe
Her finner du reiseskildringer fra våre turer med bil til og fra Norge
01.11.21 17:29 av Bjørg Kaspersen
Ett år forsinket, pga pandemien, ble VinoGastro’s langtur til Sevilla gjennomført med 43 deltakere. Opprinnelig var planen å reise med tog, men samme pandemi resulterte i at det ble buss. Med den flotteste bussen og en fantastisk buss-sjåfør – Louis.
13.10.21 12:42 av Margrit Aschim
De fleste av oss vandrende Nordmenn har kjørt den svingende veien opp på baksiden av Berniafjellet for å gå på tur. Og har også kjørt forbi Pinso. Den lille plassen har en Eremita "Santa Barbara ", en gammel skolebygning og tre, fire boliger. Bygningen rett ved siden av kirken er atelier og bosted til kunstneren Benno Treiber. Han har også et galleri i gamlebyen i Altea, like ved kirkeplassen "casa de los pajaros".
10.02.21 11:38 av Bjørn Væthe
VinoGastro-tur til Barcelona og Cavaens hovedstad: Sant Sadurni d'Anoia - 19. - 23. okt 2015
30.01.21 00:00 av Bjørn Væthe
Spanske oster er mer enn Manchego! Spennet i osteuniverset går fra nesten smakløse, ferske oster til sinte blåmuggoster. Fargene går fra hvit til alle nyanser av gult, til rødt og blått. Konsistensen kan være nesten rennende som i smøreoster til harde typer som parmesan. Og noen er hullete. Men, én ting har alle ostene til felles: De er laget av melk.
20.12.20 12:14 av Bjørn Væthe
Gamle Caga Tió er en av de mest etterlengtede gjestene i hus over hele Catalonia og Aragon rundt juletider. Denne muntre karakteren er kjent for sin generøsitet overfor små barn, og tilbyr dem gaver og godbiter - til tross for deres dårlige behandling av ham. Den beste måten å få Caga Tió til å bære sine belønninger er nemlig ved å slå ham med en pinne.
18.12.20 09:55 av Bjørn Væthe
Julematen og juletradisjonene i Spania er ganske så forskjellige fra i Norge. I denne artikkelen prøver vi å gi en oversikt over hvilke juletradisjoner som er vanlige i Spania (og litt uvanlige), samt hva spanjoler spiser og drikker i julen.
02.12.20 16:37 av Bjørn Væthe
I februar 2009 var vi på VinoGastro's første langtur (utenom Almagro), til Jerez, der vi besøkte Bodegas Rey Fernando de Castilla som eies av nordmannen Jan Pettersen. Turen gikk over fjellet til Granada (overnatting), så besøk på Alhambra, deretter lunsj i Antequera før vi ankom Jerez. På tilbaketuren overnattet vi i "hulehotell" i Guadix. En heller kald fornøyelse på denne årstiden!
16.10.20 12:17 av Bjørn Væthe
Olivenolje er en integrert del av Det Spanske Kjøkken med tradisjoner som strekker seg over nærmere 2000 år!
25.09.20 16:18 av Bjørn Væthe
24. mars 2015: VinoGastro-tur til Palmebyen Elche.
31.08.20 11:59 av Bjørn Væthe
Hvem har vel ikke spist - eller i hvert fall hørt om - Chorizo-pølser, den tradisjonelle spanske pølsen fra Iberico-griser, og som av mange regnes som verdens beste pølser!
23.12.19 17:41 av Oddbjørn Fredriksen
Av Maj-Britt og Oddbjørn Fredriksen
23.11.19 18:06 av Margrit Aschim
Kunstgruppen: "Kreativ Workshop"
09.11.19 17:48 av Bjørn Væthe
Klubbtur til "5 vakre landsbyer" 23-25 oktober 2019. Av Bjørn Væthe