Fotturene i nærområdene er for deg som gjerne vil ut og gå tur, og ønsker noen å gå tur sammen med, og/eller vil oppdage nye turmuligheter og nye områder.

Vi går 2 hovedtyper turer:
1: Mandager  går vi korte (ca 1 - 1,5 timer) og greie turer i relativt flatt terreng, eller byvandringer.
Dette er turer for deg som gjerne vil ut og bevege deg, men du kan ha problemer med stigninger eller ulendt terreng. Disse turene er gjerne lagt til stier eller grusveier, og med en relativt kort distanse. Rundtur eller frem- og tilbake. Turene avsluttes som oftest med en felles samling der vi parkerte bilene.

2: Onsdager går vi lengre turer (ca 1,5 - 3 timer) på fjellstier og litt ulendt terreng, og med en god del bakker. Turene merkes med stjerner (*) i kalenderen, der * (1 stjerne) er en veldig lett tur, og vanskelighetsgraden økes med antall stjerner. ***** (5 stjerner) markerer lang tur (over 3 timer) og i utfordrende terreng. 
Disse turene er for deg som ønsker å gå lengre og litt mer anstrengende turer, gjerne i fjellene rundt oss. De fleste turene passer for alle som er i noenlunde grei form, mens noen turer er mer krevende. Vi tar enten matpause underveis, eller vi tar felles samling der vi parkerte bilene, spiser vår medbragte mat og drikke og har sosialt samvær. 

Felles for turene er at 1 eller 2 frivillige har påtatt seg rollen som "turleder", dvs. at vedkommende vet hvor turen går, hvordan vi kommer til startpunktet for turene og vanskelighetsgraden på turene.

Vi møtes ved Klubbhuset kl. 10.00 (mandager for kort-turene, onsdag for langturene), der turlederne informerer om dagens turer, og vi kjører til startsted for turen kl. 10.15. 

 Har du ikke bil er ikke det noe problem, vi finner noen du kan sitte på med. Du betaler da 3,- € til sjåføren.
NB!! Alle deltagere på turene går på eget ansvar, og man må ha med seg nødvendige reiseforsikringsbevis/Europeisk Helsetrygdkort el.l
.

Husk: Ta med drikke og litt næring som kan inntas underveis (eks: nøtter/aprikoser/eple/appelsin o.l).
Vi avslutter som oftest turene med en samling der vi parkerte bilene, så ta med en lett klappstol/campingstol å sitte på, og matpakke og en termos med te eller kaffe eller annen drikke. Er det en kafé i nærheten, hender det at vi avslutter turen på denne.

På våre turer er det dessverre ikke tillatt å ha med hund.

 
Hver uke sendes det epost fra Klubben med Ukens turer. Følg med på denne eposten, og se også Kalenderen for informasjon om turene.
NB! Værforhold eller annet kan gjøre at turen endres eller avlyses, så følg med på epost/hjemmesiden dagen før/samme dag som turene skal gå.