Neste uke i Klubben

Neste uke i Klubben

Publisert av Reidun Elisabeth Teigen den 25.09.19. Oppdatert 23.03.20.

Hei alle sammen,

I stedet for den vanlige huskelisten om hva som skal skje i klubben, må vi i disse dager nøye oss med en oppdatering om situasjonen i Spania. 

Spanske myndigheter har utvidet til 11. april den erklærte alarmtilstand 

Alarmtilstand betyr at det er forbudt å bevege seg på offentlig sted om man ikke kan dokumentere at man skal på jobb eller må forflytte seg av medisinske årsaker. Brudd på dette pålegget kan medføre bøter på mellom 500 og 2000 euro. Påleggene er også innskjerpet en del, for eksempel slik at man nå kun kan være en person i hver bil, og offentlig transport kan bare ta 1/3-del av kapasiteten for å ha plass til god avstand mellom passasjerene. 

De siste årene har det vært tradisjon med påskefest på klubben påskeaften, men den tradisjonen må selvsagt ta en pause i år

Utenriksdepartementet har tilgjengelig en tjeneste med registrering av hvor du er hvis du er norsk borger utenfor landet. Dersom du fortsatt oppholder deg i Spania, enten du bor her fast eller er på reise, kan du regisrere dette via "Reiseregistrering", og du vil motta informasjon og anbefalinger fra UD. Du kan også finne den norske regjeringens offisielle informasjon og råd på UD's hjemmesider

Og hvordan har vi det så her i Alfaz del Pi? Vel, klubbens kontoransatte arbeider vanlig arbeidstid fra hjemmekontor, og hun og hennes familie har det bra. Kontoret kan derfor nås som vanlig via info@dnkcb.com, og via klubbens mobil +34 694444140. Klubbhuset er rengjort og klart til å ta imot dere når dette er over, og vi gleder oss veldig til det!

Det florerer ellers mye informasjon, og til tider feilinformasjon, via nettsteder og Facebook. Vi vil her gi dere noen tips til steder hvor man etter det vi erfarer kan finne relativt balansert informasjon. Først og fremst selvsagt den spanske regjeringens egne sider, hvor man også finner informasjon på engelsk. Og på sidene til lokale myndigheter i Alfaz del Pi kan du holde deg oppdatert om hva som gjøres lokalt her hos oss, og de sidene kan du få oversatt til "googlenorsk" (se øverst til høyrej på siden)

Avisen "El Pais" har en engelsk versjon som vi også kan anbefale for nasjonale og internasjonale nyheter, og det nærmeste vi kommer lokalavis her er "Diario Información", men den er bare på spansk. 

Sosiale medier brukes jo flittig i disse tider, og der hender det man må ta ting "med en klype salt"! Men vi har funnet noen sider som vi tør anbefale. På engelsk har vi "N332" og "We ❤️Albir", og på norsk "Din reportasje"

Som styret sa i sin e-post for litt siden, vil klubben mangle de løpende inntektene fra kafedriften og arrangementer fremover, men må fortsatt overholde forpliktelser med hensyn på låneavdrag, renter, lønn, skatter og avgifter. 

Vi gjentar derfor styrets bønn til medlemmene om å stå sammen og stille opp for Klubben, og retter en STOR TAKK til dere som allerede har fulgt oppfordringen! Mange har betalt inn medlemskontingenten etter purringen, og mange har donert til månedslotteriet! Flere av dere vil sikkert gjøre det samme, og overføring kan gjøres til en av klubbens bankkonti nedenfor. Alle donasjoner til Månedslotteriet, om det er 5 eller 50 euro, alt vil hjelpe i denne situasjonen!

Skriv lotterimåned, navn og telefonnummer på donasjonen, så vi vet hvem den er fra. Vi trekker hver måned med armlengdes avstand!

Gevinstene blir levert til medlemmer som er her (residenter) når det er lov å levere.

eller hentes i September (trekkfugler)

Klubbens to bankkonti er: 

Bankia ES14 2038 5781 4360 0003 3490  for de som er i Spania
Nordea: NO12 6026 05 02827 for de av oss som er i Norge

Til slutt ber vi dere ta vare på dere selv og andre der dere er!

Vi ser frem til å se dere på klubben når dette er over!