Nyhetsbrev Desember 2023

Nyhetsbrev Desember 2023

Publisert av Bjørn Væthe den 02.12.23. Oppdatert 03.12.23.

Kjære medlemmer og venner av Den Norske Klubben Costa Blanca
Nå skriver vi desember og nok et år er snart omme.
Det har vært et år med litt slit og strev, men masse glede. Glede over mange fine arrangementer, økende aktivitet og interesse, og ikke minst, mange nye medlemmer. En rask sjekk viser at vi har fått over 100 nye medlemmer i år. Dette er, for meg, et bevis på at vi er på riktig vei. Applaus til alle dere som promoterer DNKCB i form av positiv omtale utenfor klubben, møter gjester (mulige nye medlemmer) med et smil og er med på å skape en hyggelig atmosfære i våre lokaler.
Jeg vil fortsette med å beklage at min tilstedeværelse har vært heller ustabil i store deler av året. Det skyldes både at jeg fortsatt er i jobb offshore i Norge, og at tre av familiens eldre har gått bort dette året. Dette er livets gang, noen kommer og noen går. Men, klubben har fungert utmerket i mitt fravær takket være nestleder Bjørn og resten av styret, Reidun og Ana på kontoret, samt utrolig aktive medlemmer som brenner for klubben som kafeverter, klubbverter, festkomite, i aktivitetsgrupper og alt annet. Takk til alle som engasjerer seg og gjør en kjempeinnsats for allmuen. 
Så, med bakgrunn i siste setning i forrige avsnitt, må jeg be om at flere melder seg til tjeneste i kafe og resepsjon. Vi sliter med rekrutteringen, noe som medfører at det, til tider, blir mange vakter for enkelte. Jeg håper derfor at vi klarer å få flere aktive på banen her, slik at vi unngår å måtte stenge grunnet mannskapsmangel. Og igjen, tusen takk til alle dere som står på for å holde klubben åpen hver dag. Vi håper dere blir flere neste år.
Det var mitt lille hjertesukk. Nå skal vi snakke om faste aktiviteter og framtidsvisjoner. Ha meg unnskyldt om noen har blitt utelatt: 
1. Musikkgruppa, ny av året. 6 stk. men plass til flere.
2. Bridge, full aktivitet. Rekruttering med kurs på gang. 
3. Visens Venner, sang og glede med plass til din stemme også.
4. Quiz. Flere quiz-mastere og deltakere er ønskelig.
5. Strikkekafe. Bli med, du får lånepinne og opplæring.
6. Historiegruppe, bra oppmøte på gamle og nye foredrag.
7. Spansk-kurs, flere nivåer. Lær spansk og få en rikere hverdag på Costa Blanca.
8. Mal med oss, bra oppmøte. Møt opp og finn ditt skjulte talent.
9. Måneds-«donatteri». En viktig inntektskilde, tusen takk for donasjonene.
10. Fotturene, en sprek gjeng med plass til flere, også som turledere.
11. CostaGolfen samles 2 x ukentlig. og har plass til flere.
12. Petanca, hver lørdag. Plass til flere.
13. VinoGastro, møter og turer. Folk med sans for god mat og drikke. Bli med.
14. Klubblunsjer, hver måned Alltid trivelig å treffes rundt matbordet
15. Påskefest, Lek og moro, mat og drikke.
16. Høsttakkefest Lek og moro, mat og drikke.
Det var de fleste av dagens aktiviteter, og her er liste over innkomne forslag:
1. Ungdomskveld. Arbeidsgruppe ønskes
2. Kveldsåpent. Yrkesaktive blir ikke kjent med klubben, kveldsåpent kan hjelpe?
3. Spillkveld. Kan barn, ungdom og voksne samles med brettspill etc?
4. Karaokekveld med musikk, og lokale vokalister.
5. Sjakk-gruppe, burde kunne få stor oppslutning.
5. By-vandring. Bli kjent med nærmiljøet. Manus finnes.
Dette var litt av det som har blitt foreslått under samtale med våre medlemmer, samt de som ikke har mulighet til å bruke klubben på dagtid. Husk klubbhuset står der, så la oss bruke det som «Det Norske Grendehuset» i Alfaz del Pi.
Klubbhuset ja, tenk at det i mars blir ti år siden vi flyttet inn i vår stolthet. Og det skal vi feire når den tid kommer, jubileumsfest-komite er allerede satt. Det jobbes med vedlikeholdsplan for huset, og vi håper medlemmene kan bidra aktivt når det innkalles til dugnad på nyåret. Alt som brukes behøver stell, og mye av det kan vi gjøre uten de store kostnadene.
Vel, dette var litt av lederens oppsummering og tanker en stille søndagskveld. Håper mine ord blir vel mottatt, også det som bør oppfattes som konstruktiv kritikk. 
Til dere som har blitt kontaktet av valg-komiteen, grip muligheten til å bli med oss i styre og stell. Vi skal jobbe videre i frivillighetens navn.
Har dere kommentarer, innspill og ideer, så nøl ikke med å kontakte meg. 

Med ønske om en god jul og et godt nytt år!
Kjell Haugen, Leder DNKCB.

Informasjonsmøte med klubbvertene.
Nesten alle våre dyktige klubbverter var tilstede på informasjonsmøtet onsdag 15. november. 
Hovedtemaet denne gangen var et nytt og utvidet oppgjørsskjema, med flere rader for utfyllende opplysninger om dagens omsetning. 
Klubbvertene er meget viktige for Klubben. De er på en måte klubbens ansikt utad, de er jo som oftest de første man treffer på når man besøker klubben. De ønsker velkommen, sjekker at de som kommer er medlemmer og får besøkende til å skrive seg inn i gjesteboken. De gir også informasjon om klubben og aktivitetene. 
Klubbvertene gjør en stor jobb med tanke på klubbens økonomi: de selger lodd i donatteriet, tar imot betalinger for klubblunsjer, fester, medlemskontingent, selger billetter til konserter og tilstelninger, bøker, pins etc. Og hver dag skal de føre en oversikt over alt som er solgt, slik at Ana på kontoret kan bokføre dette korrekt i regnskapet.
Husk derfor på at neste gang du skal betale for noe, vær tålmodig og følg instruksjonene fra klubbverten, det bidrar til ryddigere oppgjør og større trivsel for alle! 
Fra venstre: Per Wollert Johansen, Inger Johnsen, Kristin Klaussen, Reidun Osland, Sissel Fasmer Gulbrandsøy, Henrik  Børseth, Anne-Berit Liudalen, May Tønder, Synnøve Kristiansen og Elisabeth Nilsen, som er koordinator for klubbvertene. Elsa Østermann og Birgith Hestangen var forhindret fra møtet. 

Dia Internacional 

Som vanlig var Klubben representert på årets Dia Internacional. I år var våre representanter Ana Maria Tortosa (fra Klubbkontoret) i sin flotte beltestakk, Anita Haugen, Evy Bjørlo Jøssang og Bjørg og Hans Svedbergh. 
De serverte litt lefse m/røkelaks og norsk Aquavitae, og solgte Klubbens Jubileumsbok, Historien om Alfaz del Pi, og pins med Vikingskipet og norsk/spansk flagg. 
Tusen takk til dere som representerte Klubben denne dagen!  

 

Fotturene

Klubbens fotturer i fjellheimen rundt oss blir mer og mer populære. Fra å være en gruppe på 5-10 personer da vi startet opp i 2019, er vi nå mellom 12 og 25 hver gang.
Onsdagsturene er som oftest ledet av Bjørn Væthe, og er lagt opp slik at de skal passe (nesten) alle som kan bevege seg på litt ujevne stier, ofte med litt rullestein, og klarer å gå i kortere oppoverbakker. Høydeforskjellen på disse turene er sjelden over 100-150 meter, og er vanligvis 5-6 km lange, enkelte lettere turer kan være en god del lengre.


Mandagsturene er lengre og mer krevende, med flere høydemetere (mer bakker!), og kan være på ca 6-7 til rundt 9 km, med en varighet på fra 2,5 opp til rundt 4 timer. Det er Harald Becker som er turleder på mandagene.


Felles for turene er at vi tar gode pauser underveis, og passer på at alle er med! 
Gode sko, klær for anledningen (vindtøy, ekstra genser, etc) er viktig, og selvsagt godt med vann, snacks (banan, frukt, nøtter) og kanskje en matpakke. Vi stopper for matpause underveis.  
Vi møtes på Klubben mandager og onsdager kl. 10.00, for informasjon om dagens tur og fordeling på biler. Har du ikke bil, får du alltid sitte på, det betales da 3,- euro til sjåføren. Se kalenderen og Aktivitetsgrupper  på Klubbens hjemmesider, og følg med på “Neste uke i Klubben” for informasjon.
Velkommen på tur! 
Hilsen Harald og Bjørn! 

Vi ønsker alle en riktig God Jul og et Godt Nytt År!
Styret