Nyhetsbrev Februar 2024

Nyhetsbrev Februar 2024

Kjære medlemmer og venner av Den Norske Klubben Costa Blanca

Jøss, no er 2023 historie og vi er godt i gang med 2024. Trekkfuglane er tilbake etter ein liten juleferie oppe i det kalde og snøfylte nord. Stamfuglane har heldt stand, og kunna gleda seg over den varmaste desember og januar i manns minne. No er vel manns minne eit varierande begreip, i alle fall når ein er godt vaksen. Men, at vi har hatt ein lang godvêrsperiode er vi nok alle einige i.
2024 starta med same glød som fjoråret slutta, og eg kan med glede melda om auka aktivitet på dei fleste frontar. Klubbhuset er i bruk både på dag og kveld, med meget god hjelp frå alle dei frivillige som stiller opp både i kafé og resepsjon. Aktivitetsgruppene er godt i gang igjen, og så må vi vel berre akseptera at ikkje alle tilbod møte like stor oppslutning. Tore Langlete sitt forsøk på å samla folk til å sjå fotballkampar i helgane har foreløpig dessverre ikkje lukkast. Men, han gjev ikkje opp heilt enno så følg med i vekeprogrammet og møt opp på «fotballpub».
Når det gjeld forslag til dei aktivitetar som eg nemnde i førre helsing, så har eg ikkje fått mange innspel frå medlemmane. Eg tek dei difor med no og, med fare for å bli skulda for «kopiera tidlegare oppgåver»:
1. Ungdomskveld: Arbeidsgruppe ønskes.
2. Kveldsåpent: Yrkesaktive blir ikke kjent med klubben, kveldsåpent kan hjelpe?
3. Spillkveld: Kan barn, ungdom og voksne samles med brettspill etc.?
4. Karaokekveld: Uformell kveld med musikk, og lokale vokalister.
5. By-vandring: Bli kjent med nærmiljøet. Manus finnes.
Har du noko å bidra med, eller andre idear så er det berre å kontakte meg, eller nokon andre frå styret.
Dei neste vekene blir ganske så travel for mange av oss. Vi byrjar med bedriftsmesse 24. februar, deretter blir det Generalforsamling 4. mars. 8. mars blir det «Åpent Hus» i for å markera 10-årsdagen for opninga av eiget klubbhus, markeringa av jubileet avsluttast med festmiddag med påfølgende dans på The Comm (Forum Mare Nostrum) 9. mars. 
Så følg med i innboksen og ukesbrev for ytterlegare detaljar. 
Må og ta med at vi er igong med vedlikeholdsplanar for bygget. Jubilanten må jo vera staseleg før festen. Utvendig nedvask er bestilt, vi ventar og på tilbod på ny hoveddør. Elles så har det vore mykje rydding i gong, tremøblane har fått seg eit par strøk olje og takterrasse-bedene er frisert litt. Takk til dei gode hjelparane.
Elles så køyrer vi dei faste aktivitetane som før, og eg må berre nok ein gong retta ein stor takk til alle frivillige som stiller opp det væra seg klubbvert, kafevert eller donateriet og så bortetter.
Vil berre avslutta med å takka for tilliten i det året som har gått, og om årsmøtet vi ha meg som leiar, så tek eg vel eit år til.
Kjell Haugen, Leiar DNKCB.

Korkonsert i Klubben fredag 26. januar
Donatteriet i januar på 1 000,- € gikk i sin helhet til Den Spanske Frivilligsentralen’s Matbank. I den forbindelse fikk vi besøk av koret “l’Alfàs Canta” som ga oss en uforglemmelig tre kvarters konsert under entusiastisk ledelse av sin karismatiske dirigent José Antonio Rubio Pina. deres honorar for konserten, 200,- € ble også gitt til Matbanken.
 “L’Alfàs Canta” som ble startet i 2010, er for tiden et sant eksempel på sameksistens og integrering av kulturer dag etter dag blant innbyggerne i L’Alfàs, med deres førti stemmer som utgjør mer enn ti nasjonaliteter.
 På denne korte tiden har «L’Alfàs Canta» deltatt på mange festivaler og konserter i inn- og utland. De har blant annet sunget i Italia og Frankrike, i Toledo, Valencia og i Covarrubias hvor de sang ved det høytidelige 20-årsjubileet til «Noter fra Norge» og Prinsesse Kristina-stiftelsen, og de er selvsagt et fast innslag ved lokale fiestaer. Siste opptreden var nå i januar i det store konserthuset ADDA i Alicante hvor de opptrådte foran 900 publikummere. 
Vi ønsker dem hjertelig velkommen tilbake!

10 års jubileum for Klubbhuset!
Den 8. mars 2014 klippet daværende leder og primus motor for byggingen av vårt eget klubbhus, Bjørg Svedbergh over snoren, med hjelp av ordfører Vicente Arqués og erklærte Klubbhuset for åpnet. 
Hun markerte med det at en mangeårig “kamp” for å ha egne klubblokaler, (eller å være “herre i eget hus”, som tidligere leder i klubben, Frode Pedersen uttrykte det allerede i 2008) var over. 
Klubben har siden den gang kunnet glede seg over egne lokaler som går over tre hele etasjer, med flere typer av forsamlingslokaler, med kaféen i første etasje som klubbens “hjerte”. 
I bodegaen i underetasjen er det bridge hver tirsdag og torsdag kveld, Visens Venner synger her annenhver tirsdag, VinoGastro samler fullt hus på sine møter en gang hver måned, Historiegruppen har sine foredrag her, og den brukes også til Yoga, foredrag fra bediftsmedlemmer, konserter og annet. Annen etasje har 2 adskilte saler, med spanskkurs, mal med oss, møter etc. I tillegg er det Klubbkontor og Styrets møterom i denne etasjen.  
Medlemmene har sluttet meget godt opp om Klubbhuset, og bidratt solid til at Klubbhuset har fått gode oppgraderinger. Blant annet har den store terrassen mot sør fått markiser (vegger og tak) som skjermer mot sterk sol og vind, og den noe mindre terrassen mot nord har fått flyttbare glassvegger og skyvetak med elektrisk motor. Bodegaen er oppgradert med anretning og serveringsdisk. 
Alt dette er gjort mulig kun av medlemmenes egne bidrag i kafeen, månedsdonatteriet, medlemskontingent og deltagelse på turer og arrangementer. 

CostaGolfen fyller også 10 år!
Rett etter at vi flyttet inn i vårt nye Klubb-hus i 2014, ble aktivitetsgruppen CostaGolfen stiftet. Den kom i gang på initiativ av blant andre Lars Mølsæter, på grunn av en langvarig inntaksstopp av nye medlemmer i den allerede godt etablerte golfklubben “Peer Gynt”. 
Så i stedet for en usikker venting på å få innpass i “Peer Gynt”, fant Lars likesinnede klubbmedlemmer, Elisabeth Nilsen, Bjørn Væthe, Eli og Arne Flaten, samt sin egen kone Kari Mølsæter og startet opp egen golfgruppe i Klubben, med navnet “CostaGolfen”, med ovennevnte gruppe som styre. 
Noe av meningen med CostaGolfen var å la medlemmer som aldri hadde spilt golf før til å prøve seg. derfor ble det holdt enkle nybegynnerkurs, først på klubbens takterrasse, deretter ble det gitt instruksjon på den lille “pitch- og putt”-banen i Albir. Det ble raskt ganske populært for en del å prøve seg på å spille golf, og gruppen vokste seg raskt til en relativt fast gruppe på rundt 60 - 70 medlemmer.
CostaGolfen spiller fast mandager på Las Rejas i Benidorm, en liten 9-hullsbane som passer for alle (lengste hull er ca 110 m) og på den større 9-hullsbanen Puig Campana i Finestrat. I all hovedsak spilles det sosial golf, der man kun konkurrerer med seg selv, men et par ganger i semesteret arrangeres det så kalt “Texas Scramble”-turnering, en turneringsform der alle, uanset dyktighet både kan delta og vinne (det er flightene, dvs de 4 som går sammen rundt banen som konkurrerer med hverandre). 
Har du lyst til å prøve å spille golf, ta kontakt med Lars på: lars@molsater.com.

Kunstutstilling i Casa Cultura.
Kunstgruppen arrangerer i år igjen stor kunstutstilling i Casa Cultura i L’Alfas del Pi. 
Vernissasje (åpning av utstillingen) er fredag 16. februar kl. 19.00, og alle er hjertelig velkomne til Cava og tapas. 
Utstillingen vil være åpen på hverdager fra kl. 10-14 og 17-20 til og med 1. mars. Dette er en utstilling Kunstgruppen93 har hatt annet hvert år i Casa de Cultura i Alfaz del Pi i mange år.
10 utstillere stiller ut malerier (olje, akryl og akvarell, både figurative og abstrakte), glassmaling, hekling, smykker og fotografier. 
Her blir det gode muligheter til å sikre seg fin kunst eller kunsthåndverk laget av Klubbens medlemmer. 

Mai Tønder og Reidun Osland takkes av som klubbverter.
Både Mai og Reidun har vært klubbvert mer enn 12 år - og kanskje enda lengre. 
Mai ble takket av i desember 2023, og Reidun ble takket av fredag 26. januar. De har gjort en flott innsats for klubben - men alderen kommer på og gjorde at det var på tide å slutte som klubbvert. Begge fikk en fin blomsterbukett og et Prinsesse-Kristina smykke overlevert av Elisabeth Nilsen, som er koordinator for klubbvertene.
Tusen takk til dere begge, til Elisabeth (som har vært klubbvert og kordinator for klubbvertene siden 2012, og til alle frivillige klubbverter, kafeverter og alle andre som bidrar til å gjøre klubben vår til det den er.

Generalforsamling 4. mars kl. 18.00
Klubbens Generalforsamling holdes mandag 4. mars kl. 18.00 i Hotell Kaktus i Albir. 
Alle medlemmer som har betalt medlemskontingent for 2024 oppfordres til å komme. Styret vil legge frem Årsberetning og regnskap for 2023, Budsjett for 2024, og det skal avholdes valg av styremedlemmer.
Det er viktig at dere også melder dere på Kveldsbuffeten etter generalforsamlingen, er vi flere enn 60 som spiser buffet får vi låne lokalene m/utstyr til generalforsamlingen gratis. 
Følg med på invitasjon med påmeldings-muligheter.