De fleste av oss vandrende Nordmenn har kjørt den svingende veien opp på baksiden av Berniafjellet for å gå på tur. Og har også kjørt forbi Pinso. Den lille plassen har en Eremita "Santa Barbara ", en gammel skolebygning og tre, fire boliger. Bygningen rett ved siden av kirken er atelier og bosted til kunstneren Benno Treiber. Han har også et galleri i gamlebyen i Altea, like ved kirkeplassen "casa de los pajaros". Se hans nettside www.bennotreiber.art.
Kunstgruppen fikk besøke kunstneren og hans kone Ira. De har åpent hver torsdag mellom 12-17 i Pinso. Deltakerne fikk demonstrasjon av prosessen med silketrykk og også prøve seg selv. Det er en møysommelig prosess å trykke bilder på denne måten. Silkerammen som er påført en emulsjon og de tegningene en ønsker å trykke belyses av sollyset i 30 sekunder. De myke restene av emulsjonen vaskes av. Deretter påføres en farge av gangen og tørkes før neste farge får tur. Vanligvis opp til fem farger. Silkerammen har 100 tråder per cm. Det trengs kraft, men også en mykhet og konsentrasjon for å få gjennomført trykkeprosessen. De gjentagende bevegelsene kan nesten gi som en slags meditativ opplevelse.
Vi fikk se utrolig mange flotte bilder av ulike prosjekter Benno Treiber har vært med på. Blant annet et prosjekt hvor 43 utenlandske kunstnere som lever og arbeider i Spania har bidratt med ett verk hver. Han har over år jobbet med å utrykke skapelsesprosessen av "vår jord" kunstnerisk. Han tegner, maler akvareller og arbeider med silketrykk, og han har i 23 år laget en kalender med 13 ark, inkludert dekkbladet, med silketrykk i A4 med nye temaer hvert år. Ekteparet har bygget opp både galleriet i Altea og Atelieret fra gamle ruiner. Begge deler sjenerøst fra sitt liv og sitt utrettelige arbeid for kunsten og en livstil som krever hele mennesket.
Å besøke begge stedene anbefales. Det er en stor opplevelse. Ekskursjonen ble avsluttet med en typisk spansk lunsj i Restaurante Pinos like ved. Nesten fullt på en vanlig torsdag. Bordbestilling anbefales.
Margrit