Kreativ Workshop

Kreativ Workshop

Publisert av Margrit Aschim den 23.11.19. Oppdatert 24.11.19.

Kreativ workshop med Mirtya Huizzi

Kunstgruppen har hatt en todagers workshop, den 20.og 22.11. med seks deltagere fra kunstgruppen i Den Norske Klubben.

Målet med workshopen var å lage en «kunstnerbok». En kunstnerbok er en malers bok, hvor kunstneren sammenstiller en serie bilder mellom to bokomslag. Boken har et tema som utrykkes ved hjelp av blant annet akvarell, tusj, suminagashi, kollasj, batikk og tekst. Det kan brukes mange forskjellige teknikker og teksturer. Det er ingen grenser for kreativitet. Kunstnere som har laget kunstnerbøker er blant annet Dali, Matisse, Miro, Picasso, Ernst Max, og Josef Beuys. (ref. artikkel i Aktuelt Spania).

 

 

 

Mirtya Huizzi har hatt utstillinger i blant annet Fundacion Frax i Albir, ved årsskiftet 2017/18 og har holdt kurs og workshop i Spania, Frankrike og Sveits.

Deltagergruppen i Klubben arbeidet blant annet med akryl, blekk, tusj og kollasj. Det hele er en kreativ prosess hvor en arbeider på ulike kvaliteter og størrelser av papir, lar bevegelsen av penselen/malerkniv bringe frem en struktur. For så å sette det hele sammen med collageteknikk og å gi det hele et artistisk utrykk for eksempel med skrift, ord, dikt og lignende.

 

Alle deltagerne opplevde inspirerende og givende timer sammen i prosessen å lage en kunstnerbok. Alle virket veldig fornøyd.

En stor takk til Mirtya og Karin Eickel-Hermanrud som tolk.