Nostalgi: VinoGastro-tur fra 2015

Nostalgi: VinoGastro-tur fra 2015

Publisert av Bjørn Væthe den 25.09.20.

Torhild Borsheim og Jørgen Juel-Larsen tok oss med til Elche, en av få byer i verden med 2 severdigheter på UNESCOs verdensarvliste; Palmelandskapet og Mysteriet i Elche.

La Dama de Elche

 

 

 

 

 

Byen har ca 200.000 palmer og dette gjør El Palmeral til Europas største palmelund.

Lunsjen inntok vi på tradisjonsrike La Masia de Chencho, en koselig finca som ligger litt utenfor byen. Bygningen er fra 1830 og innredningen omfatter et stort antall malerier og unike antikviteter.

 

 

Første post på programmet i Palmebyen var en tur med det koselige turisttoget. Vi ble kjørt en rundtur i Palmelunden og deretter i gamlebyen.

 

 

 

Keiserpalmen

Så fortsatte vi til «Prestens Hage» (Huerto del Cura). Der fulgte vi følge guiden på en interessant tur i hagen hvor ett av høydepunktene var «Keiserpalmen». Den har 7 stammer og kan minne om en kandelaber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Før vi dro videre fikk vi smake på noen spesialiteter fra Elche samt en cocktail.


 

 

 

 

 

Etter en flott dag blant palmer og andre eksotiske vekster avsluttet vi turen med en gastronomisk opplevelse på La Masia de Chencho.

Restauranten er en tradisjonsrik finca som ligger landlig til omgitt av palmer og oliventrær. Dette gir en rolig og avslappet atmosfære. Restauranten har fått velfortjent positiv omtale i Michelin-guiden for 2015. Vinene er utsøkte og restaurantens vinkelner er nylig blitt tildelt «Best Sommelier fra Valencia» ved Royal Academy of Gastronomy Valencia.

 

 

Det blir flere turer med VinoGastro! Vi vet bare ikke akkurat når - men i løpet av 2021.....?