Nyhetsbrev Mai 2024

Nyhetsbrev Mai 2024

Publisert av Bjørn Væthe den 06.05.24.

Kjære medlemmer og venner av Den Norske Klubben Costa Blanca
Ja, nå er nok en vinter passert, og vi kan glede oss over lyse lune kvelder, både i sør og nord. De fleste av våre aktiviteter har avsluttet vår-semesteret, og mange av dere har fulgt trekkfuglene mot nord. Dette merkes godt når det gjelder besøkstall i kafeen, samt deltakelse og bemanning med tanke på være aktiviteter. 
Men vi lover å gjøre vårt beste for å lage trivelige stunder for dere som blir igjen, selv om åpningstidene blir redusert når vi skriver juni/juli. Følg med i ukesbrevet for detaljer.
Den første aktiviteten som står for tur nå, er deltakelse på Verdens Paella-dag, 11.mai på parkeringa ved Polideportivo i Alfas. Vi prøver å tromme sammen et lag på 4-6 personer, så ta kontakt dersom du er tilgjengelig…
Deretter blir det 17.mai, hvor vi starter med frokost, deretter stiller vi under klubbens vakre fane i 17.mai toget. Som sedvanlig blir det taler og underholdning på Casa Cultura, etterfulgt av leker for små og store på ved Polideportivo’n
Når det gjelder det som har skjedd, kan vi med glede melde om tilvekst i medlemsmassen. Vi registrerer også økt omsetning i kafeen, hvor fredagsunderholdning med kor og husbandet «Sunny Street Jazzband» har ført til stinn brakke. Takk til alle som bidrar til dette.
Donateriet går sin vante gang, med vårens siste trekninger 3. og 31. mai. Takket være ivrige loddselgere, og håpefulle loddkjøpere, har donateriet blitt ei viktig inntekstkilde til klubbens drift.
Tilbake til kafeen og klubbens åpningstider, vi mangler en del personell til å ta enkelte vakter fremover mot august og sommerstengt. Ta kontakt dersom du kan stille opp som klubb- og/eller kafe-vert, full opplæring vil bli gitt. Kanskje du trives så godt at du fortsetter til høsten

Da vil jeg avslutte med å ønske dere alle en flott mai, 
måtte den bli både skjønn og mild.
Kjell Haugen, Leiar

Konsert med Sunny Street Jazzband, vårt “eget” storband!
2 ganger i løpet av våren har Klubbens “eget” storband, “Sunny Street Jazzband” underholdt i kafeen. Det er fantastisk hyggelig at vi kan få lov til å nyte den hyggelige musikken dette bandet fremfører både med godt humør og flotte musikalske ferdigheter!


Musikantene i bandet er: Leif Kjellesvik, banjo, Kristian Fredriksen, bass, Barry Ogden, saxofon, Ulf Brudevoll, B-kornett, Therese Fitzgerald, keyboard, Terje Stensholm, trommer, Terje Rød, trombone, Arild Ingebretsen, akkordeon, Hans-Olav Tangen, gitar og vokal, og Jan Erik Knudsen, vokal. Ikke alle musikerne kan være tilstede hver gang, som alle andre i Klubben reiser de også til og fra. Her på den åpne dagen, fredag 8. mars var de hele 7 stykker! 

Karaokekveld m/allsang i bodegaen, lørdag 23. mars.
For første gang ble det arrangert Karaokekveld i Klubben! Ildsjelene for dette var Kristin og Geir som, med god hjelp fra Anne-Berit og Carl Andreas arrangerte en veldig hyggelig kveld! Det ble sunget en del karaoke fra “scenen”, men mest populær var nok allsangen når kjente toner og tekster strømmet ut fra høyttalerne. Fordelen med denne formen for allsang er at alle tilstedeværende kan lese tekst på storskjerm, og synge med - noe som ble gjort til gagns! 
Dette var en veldig vellykket kveld, og det blir nok flere karaoke/allsangkvelder til høsten!

Påskefest i Klubben.
For 7. gang inviterte klubben til fest på påskeaften kl. 16, og etter et glass med Cava var det påskeparade til Fredsparken for å lete etter egg. det er litt av et syn når en haug godt voksne mennesker, kledd i gult, marsjerer over gaten til parken, mens de synger på tonen "Napoleon med sin hær". Det ble flere konkurranser når vi kom inn. I bodegaen var det dekket opp til middag. Grete serverte asparges og skinke, og hovedretten var Jans lammestek med fløtegratinerte poteter, og hjemmelaget karamellpudding til dessert. Til kaffen overrasket Harald med Pavlova! Alle de 66 gjestene storkoste seg med mat, sanger (med Hans Olav på gitar), quiz, mer konkurranser og premier. 

Festkomite var som vanlig Eli og Arne, Bjørg og Erling, sterkt assistert av Jan, Grete og Gunnar, Åse og Harald.

10 års jubileum for Klubbhuset!
Lørdag 9. mars var det over 100 medlemmer tilstede på “The Comm” (tidl. Forum Mare Nostrum), der vi feiret 10-års jubileet for åpningen av vårt eget klubbhus.

Det ble holdt festtaler både av Klubbens nåværende leder, Kjell Haugen, og Bjørg Svedbergh, som var leder fra 2009 - 2015 og primus motor for byggingen av klubbhuset.

Det var flotte lokaler, meget god mat og finfin service fra personalet på The Comm. Stemningen rundt bordene var god, og alle var fornøyde.

Det ble også sunget sanger, blant annet fikk vi en nyskrevet sang til klubbhuset fra Torbjørn Hanssen (sønn av Anne-Grethe og Hans-Petter). Jan Erik stilte som vanlig opp med trekkspillet, og Hans-Petter var forsanger.

Dansegulvet var fullt, helt fra "Meet The Voice" (Dan Deevos) begynte å synge, og til vi nærmest måtte trekke de siste av gulvet nærmere kl. 11.00, da vi hadde lovet å være ute av lokalet.


Kunstgave
Klubben mottok gave fra kunstnerparet Gerd og Odd Manskow, som har vært medlemmer både i Klubben og i Kunstgruppen i mange år (i hvertfall siden 2006). De flytter tilbake til Norge etter 27 år i Alfas del Pi, og vil på denne måten vise sin takknemlighet for alt Klubben har betydd for dem,  og de ønsker Klubben lykke til videre. Kunstgaven henger godt synlig i kafeen.