Nyhetsbrev September/oktober

Nyhetsbrev September/oktober

Publisert av Bjørn Væthe den 15.09.23. Oppdatert 16.09.23.

Kjære medlemmer og venner av Den Norske Klubben Costa Blanca

Nå er sommeren over og trekkfugler så vel som stamfugler kan igjen samles i våre trivelige klubblokaler.
Vi startet litt forsiktig 1. september, med åpningstid 12-14. Det var meget hyggelig å være til stede for å motta gjestene første åpningsdag. Gjengangsfrasen var «Endelig er klubben i gang igjen, og vi kan komme inn i vår daglige rytme». Vi registrerte 36 besøkende vår første dag, etterfulgt av 25 påfølgende tirsdag.

Vi fortsetter med de samme faste aktivitetene som før: VinoGastro, Golf, Fotturer, Klubblunsjer, Strikkekafé, Yoga, Quiz, Bridge, Historie, Kunst, Spanskkurs og Musikk. 
Det er fortsatt ledige lokaler/tidsrom for nye aktiviteter, så ikke nøl med å ta kontakt med styret eller kontoret dersom du sitter på en idé eller et ønske.

Som mange allerede vet så går Reidun på kontoret av som pensjonist 31. oktober. Styrets største utfordring i år har vært å finne hennes arvtager. Jakten startet med annonser i Costa Blanca’s «norske» publikasjoner og Facebook, og ryktene gikk også i lokalmiljøet. Vi fikk totalt 14 søknader, hvorav 3-4 stk. fremstod som ganske så aktuelle. Prosessen ble deretter en intervjurunde med disse, før vi til slutt valgte å ansette Ana Maria Tortosa fra Alicante. Se hennes presentasjon av seg selv på neste side. Hennes første arbeidsdag blir 2.oktober, og hun vil da jobbe sammen med Reidun en liten periode. 

Vasi fortsetter som renholder/vaktmester fremover. Han har i løpet av sommeren slått sammen styrerom og møterom, noe som gir et luftigere rom til mindre møter og aktiviteter. 

Vi har fortsatt plass til flere frivillige både som klubbvert og i kafeen. Jobben som som kafeansvarlig er også ledig, og er du interessert så er det bare å ta kontakt med en i kaféen, kontoret eller en av oss i styret.

Jeg og hele styret ønsker dere alle igjen velkommen til DNKCB, vi ser frem til mange hyggelige stunder sammen med dere. Det er medlemmene som skaper stemning og trivsel.
Med ønske om en vakker høst,
Kjell Haugen, Leder DNKCB.

 

Hilsen fra Reidun som går av med pensjon 31. oktober

Kjære alle sammen 

Jeg slutter i «verdens beste jobb»…..
…men fortsetter som medlem i «verden beste norske klubb (?)»! 
Det er det jeg gleder meg til nå - å fortsette å være del av dette fine felleskapet, men som medlem, og etter hvert kanskje som frivillig når det har gått en stund. I første omgang ser jeg frem til å gå turer, og å fortsette som medlem i Kunstgruppen.

Da jeg fikk jobben på Klubben i desember 2015, var jeg innstilt på å være i den til jeg ble pensjonist. Det er bare det at tiden har gått så fort og pensjonistalderen har allerede kommet! Men tiden går jo fort når man har det gøy. Jobben på klubben har passet meg som hånd i hanske. Den inneholder veldig mange varierte opp-gaver, og dette var noe jeg var vant til fra min tidligere jobb i Oslo Jazzfestival. Det passet meg som aldri har valgt noe som spesialitet, i hele mitt arbeidsliv har jeg likt å ta nye utfordringer og lære nye ting.

Men det viktigste med jobben på klubben er jo medlemmene. Alle disse flotte personene som kommer sammen i Den Norske Klubben for å dele opplevelser, og i veldig mange tilfeller for å være med på å skape opplevelser for seg selv og andre. Det er noe helt spesielt når kollegaene er frivillige, som gjør den jobben de gjør av pur skaperglede. Dette har vært en viktig inspirasjon for meg, og alle dere som jeg har samarbeidet med skal vite at det er dere som er grunnen til at jeg kaller dette «verdens beste jobb», og at dere alltid vil være i mitt hjerte.

Ta like godt vare på Ana Maria som dere har tatt vare på meg, og så gleder jeg meg til å se hva vi skal dele videre!


Masse klemmer til dere alle!
Reidun

 

 

Vår nye kontormedarbeider presenterer seg selv:

Hei, 
Jeg heter Ana Maria Tortosa, er 53 år, født og opp-vokst i Alicante by. 
Jeg er utdannet dataingeniør, og jeg har jobbet primært innen IKT, inntil jeg stiftet mitt eget firma i Spania som resultat av et forskningsprosjekt ved Universitetet i Alicante. Det var et eiendomsrelatert firma. 
I 2003 traff jeg en norsk mann som jobbet på EUs immateriellretts kontor i Alicante. Vi giftet oss, fikk et barn og flyttet til Norge i 2010. 
Etter å ha fulgt flere kurs og jobbet på praksisplass, fikk jeg jobb hos Advokatfirmaet Elden, som IT-support og dokumenthåndteringsansvarlig, der har jeg vært i over 7 år. Et fantastisk firma hvor jeg har trivdes veldig godt, med mange dyktige kollegaer og arbeid i høyt tempo. 
Hos Elden har jeg bistått med digitalisering av rutiner og prosesser, med IT-support for alle firmaets 8 avdelinger. Jeg har hatt ansvaret for bestilling og kontroll av datautstyr, abonnementer og software-lisenser. Bistått med presentasjon av digitalt bevismateriale i retten, og som administrator for den skybaserte telefoniløsningen. 

Litt om meg personlig
Dessverre forsvant kjærligheten, (det som gjorde at jeg flyttet til Norge), og jeg ble skilt for 3 år siden. 
Det har også skjedd store endringer i min familie i Spania. Min far døde i fjor og min mor fikk et hjerteinfarkt sammen dag som han døde. Hun er nå alvorlig hjertesyk, og jeg begynte derfor å tenke på å flytte tilbake til Spania for å ta meg av henne. 
Jeg så annonsen om ledig stilling som kontormedarbeider hos Den Norske klubben Costablanca på Facebook. Dette var en flott mulighet for meg til å komme nær min familie i Spania igjen, samt fortsette å jobbe/leve i et norsk miljø med min datter, bruke det norske språket og få en så spennende jobb som Reidun beskriver som «verdens beste jobb» 

Det ser ut til at universet ville gi meg en gave… 


Hvor skal jeg bo 
Jeg har også en tilknytning til Villajoyosa, siden min mors familie kommer derfra. Min morfar eide og drev et sjokoladefirma som het «Hijos de Marcos Tonda» som var veldig kjent i sin tid. 
Min familie har beholdt en gammel gård «Finca Pauli» som befinner seg i La Ermita de Villajoyosa, ikke så langt fra Solgården, hvor jeg skal bosette meg for godt. 
Hovedhuset ble bygget i 1875. Et vakkert sted som trenger stell og litt oppussing. 

Hobbyer/interesser 
Jeg har oppdaget en lidenskap for naturen i Norge som jeg ikke hadde tidligere da jeg bodde i Spania. Jeg nyter turer i fjellet, i skogen, og å stelle min privat hage. Padling har også blitt en hobby for meg i Norge. Jeg liker å danse, både latinsk- og selskapsdans, og dere finner meg ofte på loppemarked/bruktmarked og i antikvitetsbutikker. 

Jeg ser fram til en spennende jobb og miljø, og jeg ønsker å bidra til at medlemmene i klubben føler seg som en del av det spanske samfunnet, og jeg vil være tilgengelig for å hjelpe med alt jeg kan. 

Jeg gleder meg til å bli kjent med dere!
Ana Maria