Reiserapport "5 vakre landsbyer"

Reiserapport "5 vakre landsbyer"

Publisert av Bjørn Væthe den 09.11.19. Oppdatert 11.01.20.

Se flere bilder fra turen her.

 

45 medlemmer deltok på 3-dagersturen til 5 av Spanias vakreste landsbyer. Vi startet om morgenen onsdag 23. oktober i sol og varmt vær her hos oss i Alfas del pi, og kjørte ca 3 timer til vår første landsby, Vilafamés, som ligger et godt stykke ord for Valencia, og litt innover i landet.

Det ble et veldig hyggelig møte med en flott landsby, der gamlebyen snor seg oppover et høydedrag og ender i den gamle borgen på toppen.

Vi hadde en dyktig guide som fortalte mye om byen og den spesielle kirken, at den for eksempel er bygget over en kløft der en enorm stein har glidd ut en gang i fjern fortid. Steinen ligger nå i fjellsiden nedenfor kirken, og ser ut som en strandet hval når man ser den nedenfra.

 

Etter den guidede turen, spiste vi en flott lunsj i byens gamle restaurant, El Méson de Vilafamés, før turen gikk videre, og nå oppover i høyden til landsbyen Morella, hvor vi skulle overnatte. Siden denne byen ligger på nær 1000 meter over havet, begynte det å bli ganske kjølig – men hotellrommene var heldigvis varme.

Vi fant oss noen hyggelige kafeer på kvelden, og neste morgen, etter utsjekking fra hotellet, ventet guiden på oss ved byens hovedport. Temperaturen var bare rundt 6 grader, så vi kledde oss godt.

Etter vel 1 ½ times guiding, var det på tide å sette seg i bussen for videre transport til vår neste by, den minste (og mest sjarmerende, syntes mange) landsbyen Mirambel. Etter en times guiding, kunne vi besøke butikken (byens eneste!), som bl.a. hadde et godt utvalg av de lokale spesialiteter, bl.a pølser, og oster laget av sauemelk.

 

 

Etter en velsmakende lunsj, kjørte vi vider ca 15 minutter, og stoppet for et lite besøk i vår fjerde landsby, Cantavieja. Her kunne man bese byen på egen hånd, og også besøke byens lille «Carlistmuseum».

Men vi hadde ikke tid til et veldig langt stopp, bussen tok oss videre gjennom et vakkert og variert fjellandskap, fra 1000 meter over havet, og helt opp til turens høyeste punkt som lå 1700 meter over havet. Fra dette punktet gikk det nedover på ganske svingete veier og til yen som mange kaller «Spanias vakreste landsby», Albarracin.

Her sjekket vi inn på vårt hotel, som heter Hotel Albarracin, og kunne bruke kvelden til litt privat utforskning av byen. Men det var kjølig, og mye var stengt, så mange foredro å benytte seg av hotellets bar-fasiliteter denne kvelden.

På turens siste dag fikk vi en 2-timers guiding i denne fantastisk flotte byen, og inntok deretter vår siste lunsj i hotellet før avreise hjemover.