Sommerbrev nr 2 til medlemmene

Sommerbrev nr 2 til medlemmene

Publisert av Reidun Elisabeth Teigen den 25.09.19. Oppdatert 30.07.20.

Hei alle sammen. 

 

Her kommer et sommerkort!

En liten påminnelse om Olsok. Dersom vi spurte yngre folk om hva Olsok er for noe ville vi sikkert bare fått et ; ”Hæ?” til svar. Vi vet at vi feirer Hellige Olav, vår evige konge. Slaget på Stiklestad i 1030. Kristningen av Norge. Som i dag er vår kristne kulturarv. Jeg leste for litt siden at det var en norsk prest som mente vi burde rive Nidarosdomen nettopp av den grunn?. Snart er yngre nordmenn blitt historieløse, når det gjelder vårt gamle selvstendige frie Norge og det å være norsk i sjela. Litt norsk patriot må jeg få lov til å være, selv om jeg er født i Jämtland.

Klubbens historiegruppe har vært dyktige i å formidle spansk historie. Hva vet vi egentlig om vår norske historie. Mange oppdager litt om den gjennom historien om Prinsesse Kristina. Man kan jo undres over at noen ønsker å rive statuen av Ludvig Holberg, fordi han visstnok hadde investert i ”slavehandel”.  Noen ønsker å fjerne Columbus statuer m.m. fordi de spanske conquistadorene ”for så brutalt frem”. Til og med Churchillstatuen på Solli plass i Oslo – er upassende for noen. Hvor stopper det?

Henriette Steenstrup, skrev nylig i Aftenposten at det nå var blitt en risikosport å mene noe som helst, andre kunne jo bli krenket. Hun syntes det ble krevende å være komiker.

Jeg håper jeg ikke ”krenker” noen når jeg hele tiden ber om oppmerksomhet rundt klubbens Donatteri? Unni og Arne Skaarud sa her forrige dagen på telefon fra Soon, ”det er bare hyggelig å kunne støtte klubben, vi hadde jo brukt de pengene der, hadde vi vært i klubben!” I juli er foreløpig saldo : 624 euro.  Dersom du har litt ”feriepenger” til overs tas de imot med stor takk. Det hjelper oss å holde ”skuta” flytende.

Bruk et av følgende kontonumre.
Bankia: ES14 2038 5781 4360 0003 3490 for de som er i Spania
Nordea: NO12 6026 05 02827 for de av oss som er i Norge
Eller Vipps til 61374323 juni skrev jeg: Einar Torwigs bok er absolutt en anbefaling. Reidun har sendt ut instruksjon for bestilling for de som bor på Costa Blanca, og vi tar bøkene med til Alfaz i slutten av august. Nå går Reidun snart ut i ferie – så bestill snarest hvis du trenger hennes hjelp.

Fortsatt de beste ønsker for resten av sommeren til alle store og små, hvor du enn er, i Norge eller i Spania.


Beste hilsener
Hans


Den Norske Klubben Costa Blanca

å

 E-post: leder@dnkcb.com

www.dnkcb.com

www.facebook.com/dnkcb

Wipzona network - Vår sponsor
av internett, telefon og TV